Rokotukset

Rokotukset

Rokotukset

Rokotteilla pystytään ennaltaehkäisemään monia tauteja ja useasti rokote toimii suojana koko loppuelämän tauteja vastaan. Kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluu monta eri rokotetta. Rokotukset aloitetaan jo vauvaiässä ja jatkuu teini-ikään asti. Rokotteen tehosteannoksia annetaan seuraavan kerran yli 25-vuotiaille. Yli 65-vuotiaat saavat kurkkumätä- ja jäykkäkouristusrokotteen aina 10 vuoden välein.

Kattavan rokotusohjelman vuoksi Suomessa monet rokotteilla ehkäistävät taudit ovat jo harvinaisia. Rokotussuojan saamiseksi tarvitaan ehkäistävästä taudista riippuen yksi tai useampi rokoteannos. Rokotuksen antaman suojan ylläpitämistä varten tarvitaan joidenkin rokotteiden osalla myös tehosterokotteita.

Trinitas tarjoaa rokotuksia Turun ja Tampereen toimipisteissä. Voit varata ajan ajan kätevästi puhelimitse asiakaspalvelusta. Influenssarokotusajan voit myös varata helposti verkkoajanvarauspalvelumme kautta. 

Trinitas Lääkäritalossa yleisimmin annettuja rokotuksia ovat:

Ikä-ihmisten rokotukset

Vaikka saamme suurimman osan rokotteista jo vauvana, on rokottautuminen tärkeää myös myöhemmällä iällä. Nykyään ikäihmiset ovat kaikin puolin hyväkuntoisia, mutta immuunijärjestelmän heikentyminen ja kroonisten sairauksien lisääntyminen iän myötä vaikuttaa terveyteen tavalla tai toisella. Ikäihmisille tärkeitä rokotteita ovat influenssarokote, pneumokokkirokote, vyöruusurokote, hinkuyskärokote ja TBE-rokote.

Ikäihmisille tärkeät rokotteet kuuluvat myös osittain kansalliseen rokotusohjelmaan. Tärkeimpinä näistä ovat tbe-, pneumokokki ja etenkin influenssarokotteet. Rokotetarpeista kannattaa kysyä lääkäriltä jo 50 ikävuoden paikkeilla. Lääkäri ottaa suunnitelmaan mukaan nykyiset sairaudet, lääkitys ja aiempi rokotushistoria. 65 ikävuoden paikkeilla on hyvä ottaa kurkkumätä- ja jäykkäkouristusrokotteen tehosteannoksia.

Kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet annetaan tarpeen mukaan riskiryhmiin kuuluville. Esimerkiksi influenssarokotteen saavat kaikki yli 65 vuotta täyttäneet ja kaikki jotka asuvat alueella jossa esiintyy merkittävä määrä puutiaisaivokuumetta saavat TBE-rokotteen. Rokotusten tehtävä on elämänlaadun parantaminen ja estää ennenaikaisia kuolemia. Rokotteita, kuten influenssarokotetta, tarjotaan myös sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle aina ennen influenssakauden alkua.

Voit helposti varat ajan yleislääkärille tai geriatrille verkkoajanvarauspalvelumme kautta. Ole yhteydessä asiakaspalveluumme jos sinulla on kysymyksiä rokotuksista.

Muut rokotukset

Meiltä saat tarvittaessa myös matkailijan rokotukset. Matkailijan rokotusten saatavuuden varmistamiseksi, asia on hyvä varmistaa etukäteen asiakaspalvelustamme. Yleisimmin annettujen rokotteiden edullisen hinnastomme löydät täältä. Muiden rokotteiden hinnat saat soittamalla Turun tai Tampereen asiakaspalveluun.

Siirry sivun alkuun