Yksilöllinen harjoitusohjelma

Yksilöllinen harjoitusohjelma

Yksilöllinen harjoitusohjelma

Liikunnan avulla on mahdollista vähentää ikääntymisen aiheuttamia muutoksia. Jokaisen tulisi voida liikkua turvallisesti omien edellytystensä ja motiiviensa mukaisesti sekä saada liikunnasta positiivisia kokemuksia. Erityisesti ikäihmiset, jotka liikkuvat terveytensä kannalta liian vähän hyötyvät liikunnan ja arkiliikkumisen lisäämisestä. Moni ikääntynyt tarvitsee kuitenkin tukea ja kannustusta liikunnan aloittamiseen ja jatkamiseen. Trinitas Lääkäritalon fysioterapeutin kanssa liikunnan aloittaminen on turvallista ja miellyttävää.

Fysioterapeuttimme laatii sinulle yksilöllisen harjoitusohjelman huomioiden terveydentilasi, toimintakykysi ja kuntotasosi.

Toimintakyvyn arvointi toimii harjoitusohjelman perustana

Ennen ohjelman laatimista voidaan tehdä monipuolinen toimintakyvyn testaus, jonka tavoitteena on selvittää ja arvioida testattavan terveydentilaa ja fyysistä toimintakykyä. Ohjelmassa tulevat myös toiveesi huomioiduksi liikkumisympäristöäsi unohtamatta.

Fysioterapeuttimme kanssa voit aloitella turvallisesti myös kuntosaliharjoittelua, mikäli haluat ottaa harjoitteluun mukaan lisäpainoja ja kuntosalilaitteita. Fysioterapeutin tuella ja oikein suoritetuilla harjoitteilla voidaan ylläpitää parasta mahdollista elämänlaatua ikääntymisestä huolimatta.

Yksilöllisen harjoitusohjelman laatiminen

Yksilölliset harjoitusohjelmat luodaan aina henkilökohtaisesti potilaan lähtokohdat ja toiveet huomioiden. Saat aina yksilöllisesti suunnitellun harjoitusohjelman itsellesi kirjallisesti ja se sisältää harjoitteita, jotka ovat kuvattu selkein kuvin ja tekstein ja niitä on helppo toteuttaa myös itsenäisesti.

Harjoitusohjelma, joka on suunniteltu fysioterapeutin kanssa auttaa sinua pääsemään sinulle suunniteltuihin tavoitteisiin ja se auttaa elämänlaadun parantamisessa. Ohjelma käydään potilaan kanssa läpi ja liikkeet ovat suunniteltu henkilökohtaisesti ja niissä on tarvittaessa helpompia versioita.

Siirry sivun alkuun