Akupunktio

Akupunktio

Akupunktio

Akupunktio on tuhansia vuosia vanha kiinalainen hoitomenetelmä. Akupunktiohoito on nykyään myös fysioterapeuttien käyttämä yleinen hoitomuoto tuki- ja liikuntaelimistön vaivoissa.

Akupunktion vaikutus perustuu akupunktiopisteiden ärsytykseen neulalla, mikä aktivoi endorfiineihin perustuvan kehon oman kivunlievitysmekanismin. Akupunktio stimuloi ja vapauttaa myös muita hormoneja, jotka laajentavat verisuonia, toimivat anti-inflammatorisesti ja saavat aikaan miellyttävän, pehmeän, kevyen ja kivuttoman olon. Akupunktiolla voidaan lieventää esimerkiksi päänsärkyä tai migreeniä, lihasten jäykkyyttä tai erilaisia hermosärkyjä ja kiputiloja. Akupunktiopisteet sijoittuvat hermopäätteiden muodostamille radoille niin kutsutuille meridiaaneille, jotka kulkevat päästä jalkoihin.

Akupunktioneuloja voidaan käyttää myös triggerpisteisiin eli kipualueen kipupisteisiin. Pisteet saattavat tällöin erota perinteisistä akupunktiopisteistä. Tällä tavalla lihaksen jännittynyttä aluetta rentoutetaan pistämällä neula suoraan jännittyneisiin lihassäikeisiin.

 

Akupunktioon Trinitaksen fysioterapeutille

Trinitas Lääkäritalon fysioterapeutti on apunasi erilaisten kiputilojen  ja vaivojen hoidossa myös akupunktion avulla. Hoitokertojen määrä määritellään asiakkaan tilanteesi mukaan. Akuuteissa vaivoissa jo muutama hoitokerta voi antaa avun, mutta yleisimmin hoitokertoja on hyvä olla useampia. Akupunktiohoidon tehon kesto voi vaihdella tunneista vuosiin. Oireiden helpottumisen jälkeen voidaan tarvita pari hoitokertaa vuodessa oireettomana pysymiseen.

 

Siirry sivun alkuun