Alaraajatutkimus

Alaraajatutkimus

Alaraajatutkimus

Alaraajatutkimus on fysioterapeuttinen tutkimus, jossa selvitetään muun muassa jalan mahdolliset virheasennot ja – toiminnot. Alaraajan toimintaa tutkitaan lantiosta varpaisiin ja tutkimus sisältää ryhdin tarkistuksen, liikkumisen analysoinnin sekä alaraajojen lihasvoiman ja lihaskireyksien testauksen. Tutkimuksessa pyritään tunnistamaan erityisesti normaalia toimintaa rajoittavia tekijöitä.

 Tyypillisimmät syyt alaraajaan tutkimukselle ovat:

  • kiputilat jalkaterän, nilkan, polven, lonkan ja selän alueella,
  • alaraajojen tai selän operaatioiden jälkitilat
  • alaraajojen pituuserot
  • perussairauteen liittyvät riskit jalkaterän haavaumiin, virheasentoihin tai tuntopuutoksiin (diabetes, reuma)

 

Alaraajatutkimukseen Trinitaksen fysioteraputille

Trinitas Lääkäritalon fysioterapeutti tekee perusteellisen alaraajatutkimuksen vastaanotolla ja antaa tutkimuksen yhteydessä yksilöllistä ohjausta ja neuvontaa itsenäistä harjoittelua varten. Yksilöllisen harjoitusohjelman tarkoituksena on helpottaa kipua ja oireilua sekä ennaltaehkäistä uusia vaivoja.

Tarvittaessa fysioterapeuttimme ohjaa yksilöllisten ortoosien eli tukipohjallisten hankintaan. Ortoosit korjaavat jalan virheasentoa, vähentävät kipua ja parantavat lihasten toimintakykyä. Tukipohjallisten valmistamista varten tarvittavien muottien ottaminen sujuu vaivattomasti fysioterapeuttimme vastaanotolla. Trinitaksen fysioterapeutille voi tulla joko lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä.

 

Siirry sivun alkuun