Elamo Heidi

Heidi Elamo – Urologian erikoislääkäri

Käytännön työ ikäihmisten urologisten ongelmien saralla on pääosin toimenkuvani. Käytännössä hoitamani potilaat ovat suuremmaksi osaksi miespotilaita ja eturauhanenhan se siellä eniten oireita aiheuttaa. Hoidan siis pääasiassa eturauhasen hyvänlaatuista liikakasvua ja eturauhassyöpäpotilaita. Trinitaksessa työnkuvani on enemmän vuosikontrolli tyyppisten asioiden hoitamista. Luonnolisesti hoidan myös naispotilaiden urologisia vaivoja.

”Pyrin hoitotyössäni kertomaan potilaalle selkeästi oireiden syyt ja hoitomenetelmät. Varsin useasti törmään potilaisiin, joilla ei ole käsitystä sairautensa taustoista, joko aikaisemman liian kiireisen vastaanottokäynnin takia tai sitten vain tietotulva on ollut liian monisanainen, eikä asiat ole jääneet mieleen. Silloin käymme yhdessä potilaan kanssa tarkemmin ja seikkaperäisemmin läpi epätietoon jääneet asiat.”


Päätyössäni sairaalan apulaisylilääkärinä hoidan eturauhasen sairausten lisäksi mm. virtsarakon syöpäpotilaita ja teen päivittäin  erilaisia leikkaustoimenpiteitä, virtsarakon tähystyksiä ja pientoimenpiteitä. Olen valmistunut urologian erikoislääkäriksi Turun Yliopistosta. Pärjään potilastyössä myös englannin kielellä. 

Heidi Elamo

Heidi Elamo

Urologian erikoislääkäri

Siirry sivun alkuun