Etävastaanotto

Etälääkäri

Etälääkäri

Etävastaanotolla on mahdollista päästä helposti lääkärin puheille suoraan kotikoneelta, ajasta ja paikasta riippumatta. Etävastaanoton etuna on tehokkuus. Pääset suoraan puhumaan lääkärin kanssa, etkä tarvitse lähteä vastaanotolle jonottamaan. Etälääkärin vastaanotolla potilas saa usein tarvitsemansa avun ja samalla säästyy aikaa ja vaivaa. Tarvittavan hoidon voi saada helposti ja nopeasti lääkärin kanssa myös puhelimitse.

Trinitaksen etälääkäri on apunasi terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Etävastaanotolle pääset varaamalla ajan verkkoajanvarauksen kautta. Trinitaksen verkkoajanvaraus on auki ympäri vuorokauden. Etävastaanotolle voit tulla mistäpäin Suomea tahansa. Palvelu toimii kunhan sinulla vain on toimiva nettiyhteys sekä laite, jossa on kamera, kaiutin sekä mikrofoni joko itsessään tai laitteeseen liitettävissä. Keskustelu lääkärin kanssa ei vaadi minkään sovelluksen käyttämistä kun asioit Trinitaksen etävastaanotolla.

Etälääkäri ajanvaraus

 • Lääkärin etävastaanotolle voit varata ajan puhelimitse soittamalla Turun (010 574 3210) tai Tampereen (010 574 3211) vastaanotolle.
 • Trinitaksen vastaanotto auttaa sinua mikäli et olet varma pitäisikö sinun hakeutua lääkärin lähi- tai etävastaanotolle.
 • Etävastaanoton varauksen voi myös hoitaa verkkoajanvarauksen kautta. Valitse tällöin ”etävastaanotto” kun valitset vastaanoton paikkakuntaa. Trinitaksen verkkoajanvaraus on auki ympäri vuorokauden.
Etälääkäri

Lähi- tai etävastaanotto

Etävastaanotolla voidaan hoitaa suuri määrä arkisista terveysvaivoista helposti ilman, että sinun täytyy matkustaa lääkäriasemalle. Oma terveys on aina tärkein, ja siksi etälääkärimme arvioivat aina yksilöllisesti ovatko oireet tai vaivat sellaisia joka voidaan hoitaa turvallisesti etävastaanotolla. Yleisin asia mitä ihmiset hoitaa etävastaanoton kautta on sähköisen reseptin uusiminen. Lääkäri hoitaa etänä usein ennestään tutut tai yleiset vaivat. Määräaikaiset kontrollikäynnit voi hyvin hoitaa etälääkärin vastaanotolla mikäli ennestään tuttu lääkäri tuntee potilaan. Tutun potilaan kohdalla lyhytkin vastaanottoaika riittää hyvin tulevan hoidon suunnitteluun.

Jos kyseessä on uudenlaiset vakavalta tuntuvat oireet tai vaivat, kannattaa hakeutua lääkäriin lähimmälle lääkäriasemalle. Mikäli vaiva vaatii käyntiä lähivastaanotolla, saadaan hoito yleensä kuitenkin usein aloitettua jo etävastaanotolla. Lääkäri voi esimerkiksi tehdä lähetteen diagnoosia varten tarvittavista laboratorio- tai kuvantamistutkimuksista heti etänä. Lääkäri hoitaa myös reseptin uusimisen etänä ja voit sähköisen reseptin avulla hakea sinulle määrätyt lääkkeet apteekista.

 
Lääkärin etävastaanotto

Lääkäri voi hoitaa etänä seuraavia asioita

 • Allergiaoireet: Allerginen nuha, siitepölyallergiaoireet

 • Flunssaoireet: Kuume, nuha, tukkoisuus, yskä

 • Iho-oireet: Ihottuma, akne, ihotulehdukset, kynsioireet, hyönteisten pistot, punkin purema

 • Lyhyet sairauslomat

 • Reseptien uusinnat

 • Todettujen perussairauksien hoito: Verenpainetauti, diabetes, korkea kolesteroli

 • Tuki- ja liikuntaelinoireet: vähintään hoidon arviointi ja jatko-ohjeet

 • Seksuaaliterveys: Ehkäisy, erektiohäiriöt, sukupuolitaudit

 • Silmäoireet: Silmätulehdus, silmäluomitulehdus

 • Vatsaoireet: Ripuli, oksennustauti

 • Virtsatietulehdus: Tihentynyt virtsaamistarve, kirvely tai kipu virtsatessa

 • Yleisesti hoidon tarpeen arviointi ja jatkohoito-ohjeet: Lähete laboratorio- ja kuvantamistutkimuksiin

 • Tutkimustulosten läpikäynti: Laboratoriotulosten tulkinta, kuvantamislausunnon tulkinta, jatkohoito-ohjeet

Etävastaanotto on nopea tapa päästä lääkäriin

Etävastaanotto on kätevä ja helppo tapa hoitaa asioita. Ennen vastaanottoa tehtävä vahva tunnistautuminen sekä suojattu etävastaanottoon tarkoitettu yhteys pitävät huolen tietoturvallisuudesta. Potilaskirjaukset tehdään potilastietojärjestelmäämme kuten normaalilla vastanotollakin, joten löydät käynnin merkinnät tarvittaessa Omakannasta. Etävastaanotosta saat laskun postitse kotiin tai sähköpostiisi valintasi mukaan.

Etävastaanotto
Siirry sivun alkuun